Millstone – smak, jaki Cię zaskoczy

Różnorodne trunki alkoholowe spożywamy podczas celebracji, ale także bez okazyjnie. Prawdziwi koneserzy lubią wypić na przykład lampkę wina do kolacji lub obiadu. Jednym z alkoholi, który cieszy się ogromną, ogólnoświatową popularnością jest whisky. Jego najbardziej znane odmiany wywodzą się ze Szkocji oraz Stanów Zjednoczonych, co nie oznacza wcale, że nie produkuje się go również w innych miejscach. Tak jest na przykład w przypadku holenderskiego whisky Millstone. Jeżeli chciałbyś dowiedzieć się o nim więcej, to ten artykuł zdecydowanie przypadnie Ci do gustu. Serdecznie zachęcamy do dalszej lektury!

Millstone – tradycyjny proces powstawania

Swoją wyjątkowość Millstone zawdzięcza dość nietypowemu i tradycyjnemu procesowi produkcji. Jednym z reprezentatywnych symboli Holandii jest wiatrak i to właśnie on wykorzystywany jest przy tworzeniu tej wyjątkowej whisky. Bardziej dokładnie to z jego pomocą mielony jest słód jęczmienny, który później używany jest do Millstone. Dzięki temu słód jęczmienny nie zwiększa swojej temperatury, a przez to nie traci również aromatu. Jedna partia zacieru gotowa jest w przeciągu około pięciu godzin. Następnie chłodzi się ją oraz transportuje do pojemnika przeznaczonego do fermentacji. W przypadku Millstone, w niskiej temperaturze fermentuje się zwykle małe partie słodu, dzięki czemu osiągany jest owocowy, słodki smak alkoholu.

Millstone – gdzie zaopatrzysz się w ten trunek?

Sklepy internetowe, takie jak na przykład https://swiat-whisky.sklep.pl/49-whisky oferują największy wybór trunków alkoholowych, w tym oczywiście whisky Millstone. Dzięki ich dużemu asortymentowi możemy wybierać wśród tysięcy różnych rodzajów alkoholi, a to wszystko bez opuszczania komfortu naszych czterech ścian. Jeżeli prowadzisz intensywny tryb życia, to jest opcja tym bardziej atrakcyjna. Dobre whisky, takie jak Millstone to również doskonały pomysł na prezent dla bliskiej nam osoby. Masz wśród znajomych lub rodziny konesera tego trunku? Spraw mu, więc niespodziankę już dziś.

Recommended For You

About the Author: Edward

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *